Qon quyqlashganda
Bahor kelishi bilan ayrim kasalliklar bezovta qila boshlaydi. Аllergiya, qon bosimi xastaligi shular jumlasidan. Bugun butun dunyo kimyoviy usullardan chekinib tabiiy malhamlarga ega xalq tabobatini afzal koʼrmoqda. Negaki, tabiiy giyohlar zararsizligi bilan ahamiyatli boʼlsa toʼgʼri ovqatlanish sogʼligimizni mustahkamlab borishi bilan muhimdir.
Qanday mahsulotlarni isteʼmol qilish kerak?
Mutaxassislarning taʼkidlashicha, qonni funktsional holati, yaʼni oʼta quyuq yoki suyuqlashib ketmasligi uchun qon tarkibida omega-3 toʼyinmagan yogʼ kislotasi boʼlishi kerak. Bu qaysi mahsulotlarda bor?
Masalan, kiyikoʼti tanada ishqoriy muhit yaratadi. Bunday muhitda qondagi eritrotsitlar bir-biriga yopishib ketmaydi.
Jigar faoliyatini yaxshilash, shuningdek, qonni meʼyor darajasida ushlab turish uchun naʼmatak juda foydali. U tanaga kirgan yogʼlarni yaxshi parchalaydi va qon quyuqlashib ketishiga yoʼl qoʼymaydi.
Yuqorida taʼkidlanganidek, qon quyuqlashib ketmasligi uchun sedana yogʼi va baliq yogʼi juda foydali vosita hisoblanadi. Chunki ular omega-3 yogʼ kislotasiga juda boy.
Ctrl
Enter
Xato topdingizmi
Bizga junating Ctrl+EnterBoshqa ma`lumotlar:
PREZIDENTIMIZ SHAVKAT MIRZIYOYEV QISHGA TAYYORGARLIKDA YO‘L QO‘YILGAN KAMCHILIKLARNI TANQID QILDI
Balandparvoz gaplar bilan iqtisodiyotni yuritib bo‘lmaydi - Shavkat Mirziyoyev
Sarez koʻli Oʻzbekiston uchun qanday xavf tugʻdiradi?
Yevroosiyo iqtisodiy ittifoqida mehnat bozori
Bahorgacha hali uzoq…
Oshqozonini “tupurgan” akula
Izohlar (0)